Wat is een kerk zonder zendingswerk?

Via het zendingswerk wil de gemeente een bijdrage leveren aan de grote opdracht, namelijk dat het Evangelie verkondigd wordt aan alle volken (Mattheus 24:14). Hierbij is het belangrijk dat het zendingswerk aansluit bij lokale noden. Dit doen wij in Kenia en uiteraard ook hier in Leidsche Rijn en omstreken, middels

Kenia

Vanaf augustus 2015 zijn Sacha&Miriam Hogerhorst, met het gehele gezin, op uitzending in Kenia. In eerste instantie zullen ze werkzaam zijn bij een aantal projecten die door stichting TFWT opgestart zijn.

Zij werken op vrijwillige basis voor stichting TFWT. Dit doen ze in Likoni, een sloppenwijk ten zuiden van Mombasa.

Het project van TFWT project heeft meer dan 100 sponsorkinderen. Zij krijgen voeding, aandacht en onderwijs op de school van het project. Ook helpen zij vrouwen om hun onderneming op te zetten. Sasha en Miriam zullen het eerste jaar aan de gang gaan voor het Crisishome en het nieuw op te zetten skillscenter. De volgende jaren zal de ondersteuning gecontinueerd worden met als focus het inspireren, bemoedigen en coachen van de lokale mensen zodat deze dit werk zelfstandig kunnen continueren.

Daarnaast wordt er actief gezocht naar mogelijkheden om een eigen project(en) op te starten. Zodat de impact in de regio als een olie vlek uitbreidt.

Missie: De lokale mensen helpen hun bestemming te vinden in het leven. Opdat zij een hoopvolle, succesvolle toekomst zullen hebben.

Visie: Verschil maken in het leven van 1 mens en vervolgens het bereiken van een hele natie. Mensen die vanuit hun gezonde identiteit kunnen bouwen aan andere mensenlevens.

Wij geloven dat met God alles mogelijk is. Dat we vanuit Zijn wijsheid en inspiratie, kinderen en volwassenen mogen inspireren en bemoedigen. Zodat zij mogen ontdekken hoe waardevol zij zijn, hoe mooi God hen heeft gemaakt en dat zij hun gaven en talenten mogen ontdekken en deze gebruiken voor zichzelf, maar ook dat zij hier vanuit mogen uitdelen aan anderen.

Strategie: Wij gaan onze gaven en talenten die wij ontvangen hebben, meenemen naar Kenia, die zetten we in op de plekken waar de projectleiders ons nodig hebben.

Over de actuele ontwikkelingen staan regelmatig update's op de facebookpagina. Dit zijn berichten van Sacha en Miriam zelf, of vanuit de TFC (thuisfrontcommissie). Daarnaast houden Sacha en Miriam een blog bij. Financiële steun is uiteraard zeer welkom. Belangrijker echter is de gebedsondersteuning.

Foto's Kenia

 

Wat is er te doen?

zo 26 feb 10:00
Familiezondag
zo 5 mrt 10:00
Samenkomst
di 7 mrt 20:00
Gebed
zo 12 mrt 10:00
Samenkomst

Kalender

Februari 2017
Z M D W D V Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

Partners

Deze site gebruikt cookies om goed te functioneren. Zonder cookies kunt u deze site niet gebruiken. Meer informatie