Kingdom Culture 1

Door Marjet Hoogendoorn

Dit bericht is geplaatst op 20-10-2022

Vorige week schreef ik in mijn blog de volgende zin: ‘Twijfel beredeneert, geloof ziet bovennatuurlijke mogelijkheden.’ Van daaruit gingen mijn gedachten naar het koninkrijk van God. Over de laatste jaren heeft God mij daar op verschillende manieren in onderwezen. De komende weken wil ik jou meenemen naar dat fantastische koninkrijk en hoop ik dat je dieper zult beseffen wat het betekent om te leven in dat koninkrijk.

Een van de meest geweldige plekken die we aandeden toen we op de Logos Hope voeren was Curaçao. Eindelijk weer een broodje kroket eten! Onze families kwamen ons bezoeken en we combineerden het met een vakantie. Al snel ontdekten we een paar stranden waar we konden snorkelen. Wat een geweldige onderwater wereld heeft Curaçao. De meest felgekleurde vissen, fascinerende schilpadden die we aan konden raken, mysterieuze murenen die zich schuil hielden onder een rots. Zelfs de toen kleine Rafaël kon goed meegenieten van de onderwater wereld op zijn luchtbed met raampje.

In die onderwater wereld werken de dingen ook anders. Zonder snorkel en duikbril ben je er niks. Ademen gaat daar op een heel andere manier. Voortbewegen ook, je kan maar beter een zwemdiploma op zak hebben om je een beetje te redden. En zo zijn er tal van dingen die anders zijn in de onderwaterwereld. Zo is het ook met Gods koninkrijk. Toen jij christen werd kreeg je van God een duikbril aangereikt. Hij zei als het waren: ‘Hier, hiermee kun jij Mijn wereld in.’ Paulus schrijft  het zo: ‘Hij heeft ons gered uit de macht van de duisternis en ons overgebracht naar het rijk van zijn geliefde Zoon.’ (Kolossenzen 1:13 NBV21)

Een aantal jaar geleden had ik een droom. Ik droomde dat ik ‘gewoon’ in deze wereld was. Ik kon heel ver kijken; ik zag zelfs Amsterdam en ik wilde daarheen, want daar was ‘iets’. Duistere wezens probeerde me tegen te houden en angst aan te praten, maar het kon me weinig schelen. Ik voelde een sterke aantrekkingskracht naar die andere plek, ook al wist ik niet zeker wat daar precies was. Van het een op het andere moment ging ik langs de duistere wezens en was ik heel ergens anders. In een warm, gezellig huis. Ik wist dat ik niet een huis was binnen gestapt, maar dat ik in een heel andere wereld terecht was gekomen. Alles wat daar gebeurde had een basis van liefde. Er gebeurde niets buiten liefde. En vrede, de hele atmosfeer was gevuld met vrede. Ik begon te dansen en kon veel meer bewegingen dan in de ‘gewone’ wereld. Ik voelde pijn aan mijn enkel en sprak in alle rust uit dat de pijn weg moest gaan. Ik hoefde niemand te overtuigen – ook mezelf niet. Het was niet meer dan logisch dat wat ik uitsprak ook gebeurde. Ineens bedacht ik me dat ik een ketting wilde en ‘plop’ daar was een ketting om mijn hals. Deze was niet helemaal mijn smaak, bedacht ik me en ‘plop’ daar was een andere ketting.

In deze droom liet God me zien hoe het er aan toe gaat in Zijn Koninkrijk. Zo anders dan de ‘gewone’, zichtbare wereld om ons heen. Ook al sta ik met beiden benen in deze wereld, ik mag leven vanuit de normen en waarden, beloftes en kracht uit Zijn wereld. Daar waar Hij Koning is. Daar waar genezing, gezondheid en voorziening niet meer dan logisch is.

God wil dat we leven vanuit Zijn Koninkrijk. Hij roept jou tot zijn koninkrijk. ‘We hebben u aangespoord en bemoedigd en u op het hart gedrukt zo te leven dat u eer bewijst aan de God die u roept tot zijn koninkrijk en luister.’ (1 Thessalonicenzen 2:12 NBV21) Luister je? Hij roept! Hij wil niet dat je blijft leven alsof de ‘gewone’ wereld over jou regeert. Zijn Koninkrijk regeert over jou! Daar waar Hij Koning is! Mijn vraag aan jou is: Heb jij je duikbril op? Heb je het juiste perspectief? Op welke wereld ben jij vooral gericht? En hoe diep wil je duiken?

Heer, U roept mij tot uw koninkrijk en hier ben ik. Ik zet mijn duikbril op. Ik neem een diepe duik Uw koninkrijk in! Dank U wel, dat U daar bent en regeert. Dan kan het niet anders dan dat het goed is. Leer mij om steeds beter te zwemmen, steeds dieper te duiken, zodat ik steeds beter zicht krijg op al uw pracht in Uw koninkrijk. Amen