Communicatiebeleid

Familiekerk de Fakkel | Communicatiebeleid

Dit bericht is geplaatst op 17-01-2023

Communicatie

Binnen de Fakkel hebben we meerdere communicatiekanalen. Hieronder volgt een overzicht plus uitleg wat de bedoeling van elk kanaal is.

 

De Fakkel website | internet

De Fakkel heeft een eigen website: www.defakkel.org. Daar is alle informatie te vinden voor gasten en leden. Te denken valt aan: wie zijn wij, hoe zien onze samenkomsten eruit en de agenda. Ook kun je via de website naar onze livestream pagina en vind je onderin onze contactgegevens.

 

De Fakkel website | besloten gedeelte

Als lid (vaste bezoeker) kun je via de website inloggen om op een besloten gedeelte van de website te komen. Hier vind je je eigen gegevens, die je zelf kunt aanpassen en hier kun je ook andere gemeenteleden opzoeken. Bij ‘mijn groepen’ zie je van welke teams je deel uitmaakt (bijv. koffie). Hier zijn onder andere de roosters zichtbaar. 

Een iets versimpeldere versie is via de app ‘Mijn gemeente’ beschikbaar. Deze is te installeren via de PlayStore of AppleStore. Hier heb je bijv. gemakkelijker toegang tot het stukje ‘geven’ en de opnames van de preken.

Zowel leden als vaste bezoekers kunnen een account aanvragen via Monique Damen. We willen steeds meer zaken gaan regelen en ook communiceren via deze besloten kanalen, dus het is handig als je kunt inloggen!

 

De Vlam | nieuwsbrief

De online nieuwsbrief, de Vlam, komt tweewekelijks uit (zie agenda). Bij een nieuwe uitgave krijgen de leden een melding in de app en via e-mail.

Elk lid, maar ook gasten, mogen nieuwsberichten bij Monique inbrengen. Dit kan door een e-mail of whatsapp bericht te sturen.

De onderwerpen van de Vlam kunnen variëren van uitnodigingen, huishoudelijke mededelingen, bekendmaking van events, verjaardagen, geestelijke inhoud tot mopjes of vragen en oproepen.

 

De Fakkel app | whatsapp groep

Leden mogen lid worden van de Fakkel app als ze dat willen. Er zijn nog andere appgroepen maar deze groep is een zo'n compleet mogelijke groep. Alleen de beheerders kunnen berichten in deze appgroep plaatsen. Er kan door de anderen alleen gereageerd worden door een emoticon te plaatsen. 
 

Daar er zo veel mensen in deze app groep zitten, moet er goed nagedacht worden wat erin gezet wordt. De Fakkel app is bedoeld voor dringende communicatie (die niet kan wachten tot de volgende Vlam) en voor het verspreiden van belangrijke informatie. Het kan ook een korte verwijzing/reminder zijn naar een van de andere communicatiemiddelen. Vanwege het verspreidingsgemak zul je ook een filmpje van een activiteit of digitale flyer in deze groep kunnen aantreffen. Deze app groep is echter niet bedoeld voor huishoudelijke mededelingen.

 

Tijdens de dienst | mondelinge mededelingen

Tijdens de dienst is er ruimte voor mondelinge mededelingen. Eventueel ondersteund door informatie op het grote scherm. Dit kan van tevoren aangevraagd worden bij de verantwoordelijke van dienst (zie rooster). Het kan gaan om een oproep, een getuigenis, informatie over een event, etc. Iedereen kan een mededeling doen, mits dit van tevoren overlegd wordt.

 

Facebook & Instagram | social media

De Fakkel is ook actief op social media. Zowel op facebook als op instagram worden regelmatig posts en verhalen geplaatst ter advertising van onze gemeente. Doel is om zichtbaar te zijn en mensen aan te trekken. Wanneer een lid iets via dit kanaal wil delen, kan hij/zij terecht bij Rubia Blok. Er wordt bij gebruik van foto's rekening gehouden met anonimiteit van degenen die dat aangegeven hebben.