KindermomentKinderen zijn belangrijk! We willen dit ook uitdragen in onze kerk, Familiekerk de Fakkel. Wij vinden het belangrijk dat kinderen op hun eigen niveau in aanraking komen met Gods liefde en de kracht van Zijn woord. We willen dat kinderen niet alleen maar van alles weten over God en over de bijbel maar dat ze ook zelf de liefde van God ontdekken en ervaren in hun leven. De Fakkel biedt een plek waar kinderen elkaar kunnen ontmoeten, plezier maken en waar iedereen zich veilig kan voelen.

 

De zondagochtend

Op zondagochtend is er volop aandacht voor de kids. Zo is er in de “volwassenen”dienst een speciaal kidsmoment met een bemoediging en een lied. Aansluitend hierop gaan de kinderen naar hun eigen groep. We werken in de Fakkel met 4 groepen om zo een goede aansluiting binnen de eigen belevingswereld te creëren:

  • Crèche en peuters (leeftijd 0 t/m 3 jaar)
  • Groep 1 en 2 (leeftijd 4 t/m 6 jaar)
  • Groep 3, 4 en 5 (leeftijd 6 t/m 8 jaar)
  • Groep 6,7 en 8 (leeftijd 8 t/m 12 jaar)

Elke groep werkt met de methode Parel waarbij steeds weer een ander thema aan bod komt. Dit is een methode met een duidelijk doel en veel fun voor de kids. Het leert de kinderen hun geloof onder woorden te brengen en toe te passen in de praktijk van alle dag.

Ruimte bieden

Talent ontwikkelen

Kidsmoment in de samenkomst

Kinderen hebben veel talent en we bieden graag de ruimte om dat te ontwikkelen. Eens per maand mogen kinderen in de dienst een optreden verzorgen. Dit kan een dans, een lied, een getuigenis of wat anders zijn.

Na groep 8 mogen kinderen helpen bij taken die ze leuk vinden in de dienst als ze dit willen. Zo kunnen ze op jonge leeftijd al ontdekken wat ze wel of niet leuk vinden. Vanaf groep 6 helpen kinderen ook al mee in de crèche.

 

Overige activiteiten

workshopskidsuitje

Een aantal keren per jaar organiseren we speciale kidsworkshops op de zondag. Cartoontekenen, Cupcakesversieren, sport & spel en muziek zijn onderwerpen die aan bod kunnen komen. Een ander hoogtepunt zijn de Kidsuitjes. Lekker ravotten in het park, de leiding met natte sponsen bekogelen en pannenkoeken eten.

Geloofsopvoeding

Twee keer per jaar organiseren we een Hart4kids avond. Een avond over geloofsopvoeding voor ouders,Hart4kids kinderwerkers en andere geïnteresseerden! We bespreken dan relevante thema’s zoals Communicatie met kinderen, Muziek, Geloofsopvoeding etc.

Heb je vragen over het kinderwerk van de Fakkel, laat het weten!

Teamleider kinderwerk: Sandra IJpma (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

find us on facebook

Wat is er te doen?

zo 26 januari 10:00
Samenkomst
zo 26 januari 20:00
Praise & Prayer
zo 2 februari 10:00
Samenkomst
zo 9 februari 10:00
Samenkomst

Om deze site te gebruiken moet u onze Privacyverklaring en Cookiebeleid accepteren Lees Privacyverklaring en Cookiebeleid